Asocijacija za internet trgovinu "e-comm" u BiH

Privacy police

Asocijacija za internet trgovinu "e-comm" u BiH
Asocijacija za internet trgovinu "e-comm" u BiH

Ova Politika privatnosti reguliše način na koji Asocijacija za internet trgovinu “eComm” u BiH S (u daljem tekstu "eComm", "Mi", "Kontroler") prikuplja, koristi i obrađuje podatke prikupljene od vas kao subjekata ličnih podataka (u daljem tekstu Vi , subjekti ili korisnici) prilikom posjete web stranici konferencija.e-commerce.ba(u daljem tekstu: "web stranica") i/ili korištenja usluge za kupovinu ulaznica na www.konferencija.e-commerce.ba.  Pristupanjem web stranici potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa uslovima Politike privatnosti.

Sadržaj web stranice namijenjen je osobama starijim od 18 godina. Ukoliko je lice mlađe od 18 godina dostavilo svoje lične podatke bez saglasnosti roditelja i/ili staratelja, treba odmah da obavijestiti Asocijaciju za internet trgovinu u BiH “eComm”.

1. KOJE LIČNE PODATKE PRIKUPLJAMO

Prilikom posjete web stranici prikupljaju se i obrađuju vaši lični podaci koje dobrovoljno dostavljate prilikom korištenja usluge za kupovinu karata. Ako poduzmete ovu radnju, podrazumijeva se da ste dali pristanak na obradu ličnih podataka u svrhe za koje ih dajete. Kada kupujete karte putem web stranice, eComm obrađuje vaše lične podatke, i to:

 • Vaše ime i prezime
 • Kompanija (opciono)
 • Država/regija
 • Ulica
 • Grad
 • Poštanski broj / poštanski broj
 • Mobilni telefon
 • E-mail adresa

Kada koristite uslugu povrata sredstava, eComm obrađuje vaše lične podatke, i to:

 • Vaše ime i prezime
 • Vaš email
 • Telefonski broj
 • ID narudžbe
 • Razlog zbog kojeg tražite povrat novca

Prilikom popunjavanja obrasca "Postani sponzor ovog događaja", eComm obrađuje Vaše lične podatke, i to:

 • Ime prezime
 • Mobilni telefon
 • Email
 • Poruka

Prilikom korištenja usluge Newsletter (e-mail), eComm obrađuje Vaše lične podatke, i to:

 • Vaš email

2. KOLAČIĆI

Kako bismo Vašu posjetu našoj web stranici učinili ugodnijom i omogućili korištenje određenih funkcija, možemo koristiti "kolačiće". Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem terminalnom uređaju. Neki od kolačića koje koristimo se brišu nakon završetka sesije pretraživača.

Ostali kolačići ostaju na vašem uređaju i omogućavaju nam da prepoznamo vaš preglednik sljedeći put kada posjetite našu web stranicu. Za postavljanje različitih vrsta kolačića od vas će se prethodno tražiti vaš pristanak. Ako kolačići nisu prihvaćeni, funkcionalnost naše web stranice može biti ograničena. Da biste saznali više o tome kako koristimo kolačiće, možete pristupiti našoj Politici kolačića [link].

3. NAČIN PRIKUPLJANJA LIČNIH PODATAKA

Podaci tokom Vaše posjete web stranici i prilikom korištenja usluge kupovine ulaznica prikupljaju se direktno od Vas, odnosno na način da nam Vi lično i direktno dostavite podatke ili automatski putem alata „Kolačići“ ako ste na to pristali ( Molimo pročitajte Politiku kolačića).

4. U KOJE SVRHE SE PRIKUPLJAJU VAŠI PODACI?

eComm prikuplja i obrađuje vaše lične podatke isključivo u svrhe za koje su dati, kao što su:

 • Omogućavanje online kupovine karata
 • Administriranje sadržaja i drugih funkcionalnosti stranice, a sve u cilju poboljšanja njenog kvaliteta i usluga koje nudimo putem nje;
 • Pravovremeno informisanje korisnika o njihovim proizvodima, kao i svim akcijama i promocijama njihovih proizvoda (direktan marketing), detaljnije pogledajte u tački 5;
 • Za realizaciju onlajn kupovine ulaznica dostupnih na web stranici
 • Za povrat novca
 • Za kontakt putem e-maila

5. NAČIN OBRADE VAŠIH LIČNIH PODATAKA I USLOVI ČUVANJA VAŠIH PODATAKA

Vaši lični podaci neće se obrađivati ​​ni u jednu drugu svrhu osim u svrhu za koju su prikupljeni. Prikupljene lične podatke obrađuju, mehanički i/ili elektronski, isključivo osobe zaposlene/angažovane u eComm-u koje imaju pristup istima i koje su ovlaštene i ovlaštene za vršenje analiza, kao i u skladu sa principima obrade ličnih podataka iz Zakona o zaštiti ličnih podataka. Obradu Vaših ličnih podataka vrši eComm u skladu sa propisima o zaštiti ličnih podataka države Bosne i Hercegovine, preduzimajući sve propisane tehničke i organizacione mjere kako bi se obezbijedila tajnost i zaštita tokom obradu ličnih podataka kojima raspolaže.

Osim toga, eComm primjenjuje sigurnosne mjere tokom prikupljanja, pohranjivanja i obrade informacija u cilju zaštite od neovlaštenog pristupa, promjene, otkrivanja ili uništenja vaših ličnih podataka, kao i neličnih podataka pohranjenih na našoj web stranici. Lični podaci se mogu dostaviti samo nadležnim organima, u skladu sa zakonom predviđenom procedurom.

Ako odlučite da povučete svoju saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka, Vaši lični podaci će biti izbrisani, osim ličnih podataka koje eComm ima zakonsku obavezu da čuva u zakonski definisanom roku prema Zakonu o arhivskoj građi ili drugom važećem zakonu.

Lični podaci prilikom korišćenja usluge onlajn kupovine karata, ecomm ima zakonsku obavezu da čuva sve dokumente i evidencije sa Vašim ličnim podacima, koji se odnose na ostvarene prodaje i plaćanja, u roku od 3 (tri) godine ili duži zakonski rok (ukoliko je to propisano) što je obavezno za vođenje knjigovodstvene dokumentacije i dokumenata u vezi sa plaćenim prometom u skladu sa Zakonom o arhivskom poslovanju.

eComm čuva lične podatke prilikom korištenja usluge Kontakt do povlačenja vaše saglasnosti, osim ako je to predviđeno u svrhu ostvarivanja vaših prava u vezi sa kupljenom ulaznicom, u kom slučaju eComm čuva podatke u roku od 1 (jedne) godine.

Prilikom korištenja usluge Newsletter (e-mail), eComm čuva vaše lične podatke sve dok ne povučete svoju saglasnost.

6. POLITIKA O OBRADI LIČNIH PODATAKA U SVRHE DIREKTNOG MARKETINGA

Možemo koristiti vaše lične podatke da vam šaljemo direktnu marketinšku komunikaciju o našem događaju ili našim povezanim uslugama, uključujući naše najave o predstojećim događajima. To može biti u obliku e-pošte, objavljivanja, SMS-a, telefonskog ili ciljanog internet oglašavanja. Ograničavamo direktni marketing na razuman i proporcionalan nivo i šaljemo vam komunikacije za koje vjerujemo da će vam biti interesantne i relevantne, na osnovu podataka koje imamo o vama. Vaše lične podatke koristimo u svrhe direktnog marketinga isključivo na osnovu vašeg pristanka na obradu vaših podataka u svrhe direktnog marketinga, koje imate pravo dati prilikom pristupa i korištenja.

Prilikom posjete našoj web stranici, imate pravo da ostavite svoju e-mail adresu u polju "Ostanite u toku sa najnovijim informacijama o konferenciji" pritiskom na dugme "PRIJAVITE SE".

Imate pravo u bilo kojem trenutku zatražiti od nas da vam ne šaljemo marketinške komunikacije i da ne koristimo vaše osobne podatke prilikom profiliranja u svrhe direktnog marketinga. Možete odbiti primanje elektroničkih biltena i drugih marketinških komunikacija, ako slijedite upute za isključivanje sadržaja u elektroničkim porukama, slijedeći linkove za isključivanje određene opcije na dnu elektronske poruke: „Otkaži pretplatu s ove liste“

Ili, svoja prava možete ostvariti na jednostavan način kontaktiranjem:

E-mail adresa: info@e-commerce.ba.

Kontakt telefon: +387 61 824 182

7. VAŠA PRAVA

Vi, kao subjekt ličnih podataka, možete kontaktirati službenika za zaštitu ličnih podataka u bilo koje vrijeme kako biste ostvarili svoja prava. Prava koja imate su sljedeća:

 • Pravo subjekta na informacije i pristup ličnim podacima
 • Pravo na ispravku netačnih ili nepotpunih ličnih podataka
 • Pravo na brisanje ličnih podataka
 • Pravo na ograničenje obrade
 • Pravo na prenosivost podataka – pravo na primanje vaših ličnih podataka u strukturiranom, uobičajeno korišćenom, mašinski čitljivom formatu ili da zahtevate da te podatke prenesemo drugom kontroloru;
 • Pravo na prigovor na obradu ličnih podataka;
 • Subjekt ličnih podataka ima pravo da u bilo kom trenutku povuče saglasnost i da prekine obradu ličnih podataka na osnovu pristanka
 • Pravo na podnošenje zahtjeva Agenciji za zaštitu ličnih podataka

Za dodatne informacije i/ili ostvarivanje vaših prava na zaštitu ličnih podataka, možete se obratiti našem službeniku za zaštitu ličnih podataka Almi Ahmić na e-mail: alma.ahmic@e-commerce.ba ili pročitati zvaničnu politiku na sljedećem linku.

Također možete podnijeti zahtjev agenciji za zaštitu ličnih podataka za svoja prava u bilo kojem trenutku.

Politika zaštite ličnih podataka:

Obrazac 1: Zahtjev za dostavljanje informacija za obradu ličnih podataka

Obrazac 2: Zahtjev za obustavom obrade ličnih podataka

8. PRUŽANJE PODATAKA O UPOTREBI TREĆIM LICAMA

Lični podaci mogu se dati samo nadležnim organima, kao i trećim licima obrađivačima uz ovlašćenje Rukovaoca i pod uslovima i u obimu koji je dozvoljen Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

9. PRENOS LIČNIH PODATAKA U DRUGE DRŽAVE

eComm ne prenosi lične podatke u treće zemlje.

10. PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI OD UPRAVLJAČA

Ova Politika privatnosti može se izmijeniti u bilo koje vrijeme objavljivanjem izmijenjenog teksta Politike privatnosti na našoj web stranici, kao i datuma ažuriranja. Izmjene Politike privatnosti stupaju na snagu odmah nakon objave. Stoga povremeno pregledavajte Politiku privatnosti i čitajte njene moguće izmjene. Nastavkom pristupa i korištenja naše web stranice, korisnik se slaže s promjenama i prihvaća odredbe ove Politike privatnosti.

11. DATUM OBJAVLJIVANJA POLITIKE PRIVATNOSTI

10.01.2023.