Asocijacija za internet trgovinu "e-comm" u BiH

Kolačići

Asocijacija za internet trgovinu "e-comm" u BiH
Asocijacija za internet trgovinu "e-comm" u BiH

Na LINK WEB-A ("Mi", "nas", "naš"), nastojimo da poštujemo privatnost i sigurnost svih ličnih podataka koje prikupljamo od posetilaca, a kao kontrolor delujemo isključivo u skladu sa pravilima i propisima za zaštitu ličnih podataka.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bi vas razlikovala od drugih korisnika web stranice. To nam pomaže da vam pružimo bolje iskustvo, poboljšamo našu uslugu i personaliziramo sadržaj za vas dok koristite našu web stranicu. Ova politika kolačića ("Politika kolačića") opisuje vrste kolačića koje koristimo na web stranici i naše svrhe za njihovo korištenje.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom Politikom kolačića, kontaktirajte nas na info@e-commerce.ba. Za potpuniji opis i listu kolačića koje trenutno koristimo na web stranici, pogledajte našu listu kolačića u dijelu 2. Za više informacija u vezi s našim pravilima privatnosti, pogledajte našu Politiku privatnosti.

Pažljivo pročitajte ovu Politiku o kolačićima koja detaljno opisuje zašto koristimo kolačiće i koje informacije prikupljaju od i o vama.

1. ŠTA SU KOLAČIĆI?

Kolačići su male datoteke slova i brojeva koje pohranjujemo na vašem web pregledniku ili na tvrdom disku vašeg uređaja, koji je poput memorije računara. Kolačići prve i treće strane: da li je kolačić "prvi" ili "treći" odnosi se na domenu postavljanje kolačića.

Kolačići prve strane su oni koje postavlja web stranica koju korisnik u tom trenutku posjećuje (na primjer kolačići koje postavlja domena naše web stranice).
Kolačići treće strane su kolačići koje postavlja druga domena od one web stranice koju korisnik posjećuje. Ako korisnik posjeti web stranicu i drugi entitet postavi kolačić preko te web stranice, to bi bio kolačić treće strane.
Trajni kolačići: Ovi kolačići ostaju na korisnikovom uređaju vremenski period koji je naveden u kolačiću. Aktiviraju se svaki put kada korisnik posjeti web stranicu koja je kreirala taj određeni kolačić.

Kolačići sesije: ovi kolačići omogućavaju operaterima web stranice da povezuju radnje korisnika tokom sesije web preglednika. Sesija web pretraživača počinje kada korisnik otvori prozor web pretraživača i završava kada korisnik zatvori prozor web pretraživača. Kolačići sesije su privremeni. Nakon što zatvorite web pretraživač, svi kolačići sesije se brišu.

2. KOJE KOLAČIĆE KORISTIMO I ZAŠTO?

Web stranica koristi kolačiće kako bi vas razlikovala od drugih korisnika web stranice. To nam pomaže da vam pružimo bolju funkcionalnost kada pregledavate web stranicu, a također nam omogućava da je poboljšamo. Kolačići koje koristimo na našoj web stranici mogu se kategorizirati na sljedeći način:

 • Neophodni kolačići
 • Kolačići performansi
 • Funkcionalni kolačići
 • Ciljani kolačići

Neki kolačići mogu ispuniti više od jedne od ovih svrha.

Neophodni' kolačići omogućavaju vam da se krećete po web stranici i koristite osnovne funkcije. Bez upotrebe ovih kolačića, ne možemo omogućiti korištenje naše web stranice.

Koristimo ove neophodne kolačiće za:

 • da vas identifikuju kao prijavljeni na web stranicu
 • sigurnosne svrhe

Kolačići performansi prikupljaju informacije o tome kako koristite web stranicu, na primjer koje stranice posjećujete i da li imate greške. Ovi kolačići ne prikupljaju nikakve informacije koje bi vas mogle identificirati i koriste se samo da nam pomognu da poboljšamo rad web stranice, razumijemo interese naših korisnika i mjerimo učinkovitost našeg oglašavanja.

Koristimo kolačiće performansi za:

 • Provođenje web analitike: statistika korištenja web stranice
 • Provođenje povezanog praćenja: Pružanje povratnih informacija povezanim subjektima o tome da li su posjetitelji naše web stranice također posjetili njihovu web stranicu
 • Praćenje broja korisnika na web stranici i sadržaja koji su posjetili
 • Da nam pomogne da izmjerimo greške koje su se dogodile
 • Testiranje različitih dizajna za web stranicu

Nekim od naših kolačića performansi upravljaju treće strane.

Kolačići funkcionalnosti se koriste za omogućavanje usluge ili za pamćenje postavki koje ste napravili za vašu sljedeću posjetu.

Koristimo funkcionalne kolačiće za:

 • Pamti postavke koje ste postavili, kao što su veličina teksta, željene postavke, boja i tako dalje
 • Memorisanje podataka o tome da li smo Vas pitali da li želite da popunite upitnik
 • Nekim od naših kolačića performansi upravljaju treće strane.

Ciljani' kolačići se koriste za praćenje vaše posjete našoj web stranici, kako bismo vam omogućili da vam prikazujemo ciljane reklame.

Koristimo ciljane kolačiće za:

 • Prikazivanje ciljanih reklama na našoj web stranici
 • Poboljšajte način na koji isporučujemo ciljane oglase i sadržaj i mjerimo uspjeh kampanja na našoj web stranici

3. KADA NAM TREBA VAŠA SAGLASNOST?

Za sve kolačiće potrebna je vaša saglasnost. Bez prethodnog pristanka ne postavljamo kolačiće na vaš uređaj. Svoj pristanak možete dati klikom na odgovarajuće dugme na baneru koji vam se prikazuje prilikom otvaranja stranice. Svoj pristanak možete dati ili povući u bilo kojem trenutku. Imajte na umu da će onemogućavanje ovih kolačića utjecati na funkcionalnost web stranice i može vas spriječiti u pristupu određenim funkcijama web stranice.

4. KAKO IZBRISATI I BLOKIRATI KOLAČIĆE?

Osim preko banera o saglasnosti za kolačiće, većina web pretraživača dozvoljava kontrolu kolačića kroz postavke pretraživača. Međutim, ako koristite postavke vašeg preglednika za blokiranje svih kolačića (uključujući bitne kolačiće), možda nećete moći pristupiti cijeloj web stranici ili dijelovima web stranice. Promjena postavki kolačića. Postavke pretraživača za promjenu postavki kolačića obično se nalaze u meniju "opcije" ili "preference" vašeg internet pretraživača. Da biste razumjeli ove postavke, sljedeće veze mogu biti korisne. U suprotnom, koristite opciju "Pomoć" u vašem Internet pretraživaču za više detalja.

Više informacija. Da biste saznali više o kolačićima, uključujući za šta su kolačići postavljeni i kako ih postaviti i izbrisati, posjetite www.aboutcookies.org.

5. SAGLASNOST I IZMJENA USLOVA

Korištenje naših usluga podrazumijeva pristanak korisnika na navedene uvjete korištenja. Makedonsko udruženje za e-trgovinu putem web stranice LINK WEB STRANICE se obavezuje da će se pridržavati svega prethodno navedenog, a sve izmjene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja ove stranice.

ZA SVAKA PITANJA, BESPLATNO NAS KONTAKTIRAJTE NA: INFO@E-COMMERCE.BA